ساعت های اکو درایو سیتیزن در برابر ساعت های خورشیدی سیکو
CITIZEN Eco-Drive vs Seiko Solar Watches
از منظر سازگار بودن با محیط زیست وقتی به ساعت های مچی بنگریم، ساعت های خورشیدی به ذهن می رسند. در طیف تولید کنندگان ساعت های خورشیدی دو سری از ساعت ها گوی سبقت را از بقیه ربوده اند:
ساعت های مچی اکو درایو سیتی زن Citizen Eco Drive Watches
ساعت های مچی سولار سیکو Seiko Solar Watches
در این مقاله قصد داریم تا بادقت به بررسی نبرد غول های ژاپنی “ساعت های اکو درایو سیتیزن در برابر ساعت های خورشیدی سیکو” بپردازیم.
هنگام تصمیم گیری بین این سری از ساعت ها شاید باید برندها را به طور کلی با هم قیاس کنید اما به هر صورت تصمیم در مورد اینکه کدام یک ارزش بیشتری بروی مچ دست شما دارند بسیار سخت است. هر دو کمپانی ساعت های با کیفیتی تولید می کنند و خدمات پس از فروش بسیار خوبی دارند.
اولین نکته ای که به ذهن میرسد این است که هر دو سری ساعت ها جذابیت خود را داراست گرچه از لحاظ عملکرد سیستم مشابه ای دارند، گرچه گروه هدف این دو برند به نوعی متفاوت هستند. در این مقاله به امتحان و بررسی نکات مثبتی که باعث محبوبیت این سری از ساعت ها شده اند می پردازیم.
برای شروع باید به ابتدای دوره ساعت خورشیدی اشاره کنیم، هر دو برند ساعت های خورشیدی خود را در دهه ۱۹۷۰ میلادی شروع کردند. سیتی زن در سال ۱۹۷۶ میلادی و سکیو یک سال بعد در سال ۱۹۷۷ میلادی. سیتی زن در دهه ۱۹۹۰ با معرفی مدل های اکو درایو با قرار دادن صفحه های خورشیدی پشت صفحه نمایش بازار را تکان داد. سیکو نیز با مرور زمان محصولات خود را بهبود بخشید اما در وسعت تجاری سیتیزن جهانی نشد و فروش را فقط به صورت مستقیم یا از طریف نمایندگی های خاص ادامه داد.
نتیجه گیری: برند سیتی زن Citizen بیشتر یک برند ساعت تجاری است و حتی اگر برند سیکو Seiko برند لوکس نباشد! باز هم به دلیل تمرکز روز تولید داخلی و اختصاصی بسیار مورد احترام است.
ساعت خورشیدی (سولار) سیکو SEIKO Solar Watch |
ساعت خورشیدی رینگی سیتیزن CITIZEN Ring Solar Watch |
ساعت خورشیدی سیتیزن CITIZEN Standard Solar Watch |
بدون شک هر دو سری ساعت ها و هر دو برند در طی دهه ها همواره در حال تکامل بوده اند. در حقیقت، با گذشت زمان، فناوری خورشیدی به حدی تکامل یافته که اکنون ساعت های خورشیدی می توانند از نور مصنوعی تغذیه شوند. البته باید بدانید که همه منابع نوری ساعت را به طور یکسان شارژ نمی کنند و نور خورشید همچنان بهترین است. اما امکان شارژ شدن ساعت به واسطه وجود هر نوری بسیار لذت بخش است.
ایده اِکو داریو سیتیزن Eco Drive Citizen دقیقن با این ایده در ذهن ایجاد شد ” تولید انرژی حتی از نور بسیار کم و امکان کار کردن ساعت بدون شارژ برای ماه های متمادی“. امروزه سیستم های اکو درایو سیتیزن با استفاده از سلول های خورشیدی پشت صفحه یا کنار صفحه (عکس بالا) شارژ سریع را در ساعت های امروزی امکان پذیر کردند.
وقتی صحبت از سیکو است، تمام داستان به جز قرار دادن سلول های خورشیدی تقریبن یکسان است. سیکو سلول های خورشیدی را همیشه زیر صفحه نمایش مات نگه میدارد که باعث میگردد تا ساعت ها از نظر ظاهری متمایز شوند. (عکس پایین). یک دقیقه شارژ برای کارکرد یک ساعت کافی است، با شارژ طولانی تر امکان کار کرد ساعت مثل ساعت های اکو درایو سیتیزن فراهم می گردد.
همانطور که میدانید، در طی دهه های گذشته هر دو برند عمر باتری ساعت های خورشیدی خود را به صورت قابل توجهی بهبود بخشیده اند و وقتی حرف از ساعت هایی است که با نور کار می کنند ، تقریبن تمامی عیب های مدل های پیشین را بر طرف نموده اند.
شباهت بین این دو سری ساعت بسیار زیاد هست اما می خواهیم به تفاوت های آنها و خصوصیات انحصاری هر کدام اشاره کنیم.
وقتی صحبت از خصوصیات خاص مانند ظاهر و کارکرد ساعت مچی است، برند سیتیزن تکنولوژی اکو درایو را در مدل های مختلف بیشتری از ساعت های مچی نسبت به سیکو استفاده نموده است. در نتیجه شما گزینه های بیشتری برای انتخاب دارید. بیشتر ساعت های سیتی زن به موتورهای کوارتز مجهز هستند اما ساعت های خورشیدی سیکو بیشتر از موتورهای اتوماتیک بهره می برند، البته استثنا نیز وجود دارد.
منطقی ترین کار بررسی برجسته ترین مدل ها از هر دو سری ساعت ها است تا پیچیدگی موضوع بیشتر مشهود گردد.
حتمن بخوانید: تفاوت موتورهای ساعت – ساعت اتوماتیک، ساعت هیبریدی؛ ساعت اکو درایو، ساعت خورشیدی، ساعت کینتیک.
مدل های ساعت اکو درایو سیتیزن که ارزش بررسی دارند:
مدل های محدود اکو درایو سیتیزن که به مناسبت سالگرد صد سالگی این برند و در تعداد ۳۰۰۰ قطعه تولید شدند و قیمتی حدود ۱۵ میلیون تومان دارند قطعن جزو این لیست هستند.
مدل اکو درایو Satellite به همراه سیستم GPS و امکان هماهنگ شدن با ماهواره به استفاده از موتور F990 تولید سال ۲۰۱۱ میلادی یکی از ساعت های شاخص اکو درایو سیتیزن است که گرچه قدیمی است اما به دلیل طراحی خاص “ساعتی از آسمان” هم چنان یکی از ساعت های جذاب و خاص با قیمت حدودی ۸۰ میلیون تومان است.
ساعت مدل پرو مستر اسکای Citizen Eco-Drive Promaster Sky یک ساعت مچی زیبا با قیمت بسیار مناسب شش میلیون تومان است.
سری ساعت های پرو مستر مارین Citizen Eco-Drive Promaster Marien یکی دیگر از سری ساعت های مقرون به صرفه غواصی با پوشش رنگ مسی یا طلایی با قیمت ۵ میلیون تومان است.
مدل های ساعت سیکو که ارزش بررسی دارند:
ساعت های خورشیدی مدل Seiko Prospex Black Series limited Edition Solar SN493P1 و مدل Seiko Prospex Black Series Limited Edition Solar Chronograph SSC673P1 مدل های اواخر سال ۲۰۱۸ میلادی با قیمتی حدود ده میلیون تومان هستند.
ساعت غواصی مدل Seiko Prospex Solar Chronograph SSC675P1 با قیمت ۷ میلیون تومان یکی دیگر از گزینه های بسیار عالی است.
ساعت های غواصی مقرون به صرفه مدل Seiko Prospex 200M Solar Diver با قیمت ۴ میلیون تا ۸ میلیون از گزینه های خوب به شمار می روند.
ساعت های مدل Seiko Fieldmaster Digital Tuna Solar با ارایه سه مدل SBEP003، White SBEP011 و مدل SBEP005 با قیمتی بین ۴ میلیون تا ۷ میلیون تومان از مدل های محبوب هستند.
سری ساعت های مدل Seiko Prospex Street Series با سه رنگ جذاب آبی، سبز زیتونی و خاکستری و قیمت حدود ۸ میلیون تومانی بسیار چشمگیر هستند.
سری ساعت های Seiko Prospex Arnie با داشتن سه نماینده ارزشمند خورشیدی SNJ028, SNJ027 و SNJ025 با قیمتی حدود ۱۰ میلیون تومان ساعت های هوشمند هیبریدی خورشیدی محسوب می شوند.
با توجه به همه واقعیت ها، حالا متوجه می شوید که چرا تصمیم گیری تقریبن غیر ممکن است. تمامی این ساعت های بسیار زیبا، دقیق و قابل اعتماد هستند. مدل های سیتیزن قیمت کمتری نسبت به مدلهای سیکو دارند و از نظر اقتصادی ممکن است جذاب تر باشند.
اما اگر به دقت و کار های خاص در صنعت ساعت اعتقاد دارید، سیکو ساعت هایی فراتر از ساعت مچی ساده تولید می کند، هنرهای به کار رفته در ساعت های سیکو عجیب و غریب هستند.
خرید از هر دو برند در واقع برابر است با یک ساعت مچی که در کل طول عمر شما دوام خواهد داشت. برای انتخاب باید به سلیقه و میزان قدرت خرید خود اطمینان کنید.
3 thoughts on “ساعت های اکو درایو سیتیزن در برابر ساعت های خورشیدی سیکو”